Print this page
Wednesday, 14 September 2011 08:46

Na leđima dinosaura – putešestvije bespućima Karakoruma - ili, Sve što ste htjeli pitati o Pakistanu, a niste imali koga

jacaK2a-maloo

ZBOG VELIKOG INTERESA PREDAVANJE ĆE BITI JOŠ JEDNOM ODRŽANO U ČETVRTAK, 13.10. U 15h U DVORANI U 1. KRILU!

95. kolokvij Knjižnice IRB-a:

Jadranka Stojanovski, Knjižnica Instituta Ruđer Bošković:
NA LEĐIMA DINOSAURA – PUTEŠESTVIJE BESPUĆIMA KARAKORUMA
ILI, SVE ŠTO STE HTJELI PITATI O PAKISTANU, A NISTE IMALI KOGA

Ni administracija, ni prirodne nepogode, niti svjetska kriza i recesija nisu nas uspjele zaustaviti u ostvarivanju putovanja u Pakistan! Nakon trogodišnjih pokušaja i planiranja, naša je upornost bila nagrađena na najljepši mogući način.

Planine Pakistana konačno su prihvatile u svoje okrilje tročlanu grupicu zaljubljenika u planine. Poslušajte priču o jaaako visokim brdima, moćnim ledenjacima, o ljudima koje sam sretala i upoznala, o običajima, zemlji, kulturi, vjeri… Podijelit ću s vama fotografije visokog Karakoruma i područja za koje kažu da je najdojmljiviji i najljepši dio Pakistana, s putovanja do posebne točke pod imenom Concordia, jedinog mjesta na Zemlji s kojeg možete „dotaknuti“ čak četiri osamtisućnjaka – K2, Broad Peak, Gasherbrum I i Gasherbrum II. Bit će i fotografija gradskog života u Islamabadu, Lahoreu i Skarduu – gradiću u kojem smo se na neko vrijeme oprostili od civilizacije.

Additional Info

  • Predavač:

    Jadranka Stojanovski, Knjižnica Instituta Ruđer Bošković

  • Mjesto održavanja: IRB, dvorana 3. krila
  • Vrijeme održavanja: 21. rujna 2011. u 14:00h