Print this page
Friday, 28 March 2014 09:58

Novo ruho međuknjižnične posudbe - SEND 2.0

flying books112. kolokvij Knjižnice Instituta Ruđer Bošković
Sofija Konjević, Bojan Macan; Institut Ruđer Bošković:
NOVO RUHO MEĐUKNJIŽNIČNE POSUDBE - SEND 2.0 (http://send.irb.hr/)

Zaboravite na naručivanje građe koje nema u Vašoj knjižnici telefonom ili putem elektroničke pošte, od sada je i Vama dostupan SEND 2.0 – nova verzija programa za međuknjižničnu posudbu Knjižnice Instituta Ruđer Bošković!

SEND 2.0 (http://send.irb.hr/pušten je u rad 3. ožujka 2014. Pristup za knjižnice i njihove korisnike omogućen je putem AAI@EduHr korisničkog računa, a također je omogućena posebna registracija za knjižnice izvan sustava. Zamišljen je kao aplikacija za međuknjižničnu posudbu putem koje knjižnice mogu naručivati građu od Knjižnice IRB-a, ali i od svih ostalih knjižnica iz Hrvatske/inozemstva koje se prijave u sustav.

Osim knjižnica, novi SEND 2.0 mogu koristiti i korisnici tih knjižnica, tj. znanstvenici, profesori, studenti i dr. koji se također u SEND prijavljuju svojim This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it korisničkim identitetom te putem njega šalju narudžbu za međuknjižničnom posudbom svojoj matičnoj knjižnici.

SEND 2.0 također omogućuje slanje digitalnih datoteka korisnicima/drugim knjižnicama te pruža potpunu podršku u procesu narudžbe/dostave digitalne građe. Sastavni dio SEND-a 2.0 je i modul praćenja statistike posudbi, što bitno olakšava nadzor i uvid u meduknjižničnu posudbu.

Kako bi se upoznali sa svim mogućnostima programa pozivamo registrirane knjižnice/korisnike, kao i one koji to još nisu da nam se pridruže na Kolokviju Knjižnice Instituta Ruđer Bošković na kojem će SEND 2.0 i službeno biti predstavljen javnosti.

Kolokviju će se moći pristupiti i putem telekonferencijske veze na:
http://conf.irb.hr/

1. Iz padajućeg izbornika odaberite: Kolokvij
2. Unesite Vaše ime
3. Unesite lozinku: kolokvij

Za praćenje kolokvija je potreban samo web preglednik s instaliranim Adobe Flash dodatkom, a ukoliko želite sudjelovati u raspravi trebat će vam i slušalice s mikrofonom te po želji i web kamera.

Ukoliko naiđete na probleme prilikom korištenja aplikacije za
telekonferencije, desno na ekranu možete napisati poruku na koju će vam odgovoriti naši administratori.

Additional Info

  • Predavač:

    Sofija Konjević, Bojan Macan; Institut Ruđer Bošković

  • Mjesto održavanja: IRB, dvorana 3. krila
  • Vrijeme održavanja: 2. travnja 2014., srijeda, u 15:00h