Print this page
Friday, 04 March 2022 09:39

Blesimetar Treći

bleso slika150. kolokvij Centra za znanstvene informacije
Saša Ceci, Institut Ruđer Bošković
BLESIMETAR TREĆI
- predstavljanje knjige -

 

 

 

 

 

Kolokvij će se održati "u živo" na IRB-u u dvorani 1. krila (Krilo Ivana Supeka) - u dvoranu može maksimalno 27 sudionika!! - Tko prvi dođe, njegovo mjesto :)

Prijenos putem Zooma:
Vrijeme: četvrtak, 10. ožujka 2022. u 16:00h

Join Zoom Meeting:
https://zoom.us/j/98264180812?pwd=b3hpWXd0cUFRNUlXY3BPUDM3MWVvZz09

Meeting ID: : 982 6418 0812
Passcode: 617638

--------

"Svjetlo na kraju tunela smo mi" je treći dio trilogije u kojoj je naš ruđerovac Saša Ceci zapisivao svoja znanstveno-popularna promišljanja o raznim prirodnim fenomenima, poput navodno znanstveno nemogućeg leta bumbara, ili broja duginih boja, ili pak razlozima za plavetnilo neba i modrost mora. Osim fizike i drugih prirodnih znanosti, posvetio se i brojnim šašavim teorijama – od uvjerenja da do leta i boravka američkih astronauta na Mjesecu nikad nije došlo, do vjerovanja da 5G mobilne mreže nekako izazivaju ili barem pooljno utječu na epidemiju koronavirusa. Osim prirodoznanstvenih objašnjenja i tumačenja, knjiga sadrži i brojne društveno-humanističke osvrte u kojima se nastavlja potraga za odgovorom na pitanje koja je uloga znanstvenika u društvu, naročito ovom našem duboko uronjenom u teorije zavjere i lažne vijesti. Knjiga obiluje njegovim autorskim fotografijama u crno-bijeloj tehnici te vrlo osobnim dijelovima u kojima otkriva sve svoje tajne – od brojnih trikova popularizacije znanosti, do nešto dublje intime.

O knjizi će govoriti Saša Ceci i gost iznenađenja.

Na kolokviju neće biti moguća kupnja knjige, ali svi koji žele kupiti knjigu po promotivnoj cijeni u sljedećih tjedan dana (do kolokvija) mogu se za detaljnije informacije javiti direktno izdavaču Ivanu Kraljeviću na This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Potpisivanja knjige će biti pa svakako ponesite svoj primjerak :-)

----------

Saša Ceci je viši znanstveni suradnik u Zavodu za eksperimentalnu fiziku IRB-a, bavi se hadronskom fizikom i fizikom elementarnih čestica, a sve više je aktivan u projektima popularizacije znanosti na kojima je Institut Ruđer Bošković znanstveni partner. S još troje kolega autor je i voditelj znanstveno-popularne emisije “Treći element” na HRT-u te jedan od organizatora mjesečne manifestacije “Skeptici u pubu”. 

 https://www.facebook.com/events/303686935087934/

----------

Snimku kolokvija možete pogledati na našem YouTube kanalu.

Additional Info

  • Predavač:

    Saša Ceci, Institut Ruđer Bošković

  • Mjesto održavanja: IRB, dvorana 1. krila
  • Vrijeme održavanja: 10. užujka 2022. u 16:00h

Media

BLESIMETAR Treći | Ceci