Print this page
Friday, 27 March 2009 11:50

Karijera

Written by 

Aron Weinreb bijaše crna ovca u obitelji. Njegova oca, ugledna vlasnika uspješne mjenjačnice, spopale su prve sumnje u vezi sa sinom kad se ovaj nije u djetinjstvu igrao kao svi ostali dječaci špekulama, nego se u nježnoj dobi od svega pet godina zaputio u kuhinju i rastavio majčin mikser da vidi od čega je sastavljen.

Pa i majka, koja ga je i te kako voljela, bijaše zabrinuta: “To je dijete prepametno”, rekla je mužu. “Poduzmi nešto za ime Božje!” Tata Weinreb nabavio je na brzinu sinu raketni pištolj i odijelo Supermana, a onda ga je počeo vodati na nogometne utakmice, ali bez uspjeha. Aron je bio nepopravljiv mali intelektualac. U školi se osjećao kao riba u vodi, bio je uvijek najbolji đak u razredu i povazdan je zurio u debele knjige. Pred njim je bila doista crna budućnost. Jednog dana tata je odlučio porazgovarati sa sinom kao muškarac s muškarcem: “Momče, očeva je dužnost upozoriti sina. Ako se uskoro ne promijeniš loše ćeš proći.
Što je bilo dalje s jadnim fizičarem Aronom koji je mislio kako se znanje isplati, možete pročitati u knjizi E. Kishona, Priručnik za menadžere, ili ako ne možete izdržati dok se ne dokopate knjige, bacite pogled na oglasne ploče u našoj knjižnici.