Print this page
Friday, 25 January 2008 13:02

Noć muzeja

Written by 

Podsjećamo vas da se danas održava druga po redu “Noć muzeja”, događanje tijekom kojeg će 50 hrvatskih muzeja od 18 do 1 sat poslije ponoći posjetiteljima besplatno ponuditi svoje izložbe uz mnoga događanja.

Organizator “Noći” je Hrvatsko muzejsko društvo. Na njihovim stranicama naći ćete detaljan program, kao i prijedlog obilaska muzeja u Zagrebu.

Za umorne šetače naš je dragi ZET organizirao besplatan prijevoz mini-busevima koji će voziti svakih pola sata od Muzeja “Mimara” do Gornjeg grada. Gladni će se na Jelačić-placu, ispred “Charlija” i ispred MUO-a moći okrijepiti kuhanim vinom i kobasicama.

Očekuje se, kao i lani, velika gužva, naročito u ranijim večernjim satima na atraktivnijim izložbama. Ukoliko ne želite viriti na Chagallova djela preko nečijeg ramena, odlučite se za manje poznate, ali ne i manje zanimljive muzeje poput HT muzeja, Lovačkog ili Tiflološkog muzeja.

Osim zagrebačkih, noćas će oživjeti i muzeji u Bjelovaru, Čakovcu, Dubrovniku, Karlovcu, Kastvu, Koprivnici, Korčuli, Makarskoj, Ogulinu, Osijeku, Požegi, Puli, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Umagu, Virovitici, Vukovaru i Zadru.



Last modified on Wednesday, 09 March 2011 13:05