Print this page
Friday, 23 November 2007 14:09

Znanost pred tvojim očima u Zagrebačkom kazalištu mladih

Written by 

Velška skupina Science Made Simple izvesti će 4.12.2007. zabavan prikaz znanosti u predstavi Znanost pred tvojim očima u ZKM-u.

Fizički teatar i teatar pokreta

Predstava “Znanost pred tvojim očima” izvodi se bez riječi, a komunikacija s publikom ostvaruje se kao fizički teatar i teatar pokreta. Mogu je pratiti sve dobne skupine.

British Council u Hrvatskoj, u sklopu čijeg se projekta “Beautiful Science” održava predstava, opisuju je kao “zaigrani spoj interaktivnog pokusa i nestašne zabave u svijetu vrtložnih vihora, divovskih dimnih prstenova i plamenova u plesu”.

Nadahnuće za mlade znanstvenike

Projekt Britisch Councila u Hrvatskoj povezuje znanost, obrazovanje i umjetnost, a konačni mu je cilj nadahnuti mlade ljude da razmisle o profesiji znanstvenika i da mladi znanstvenici svoj rad predstave na razumljiv, nadahnut i poticajan način.Projekt obuhvaća još natjecanje za mlade “Laboratorij znanosti” i javne debate. Predstava “Znanost pred vašim očima” premijerno je izvedena na ovogodišnjem kazališnom festivalu u Edinburghu, kad je ušla u uži izbor za nagradu “Total Theatre Award” za eksperimentalnost.

Last modified on Wednesday, 09 March 2011 14:12