Print this page
Friday, 09 September 2011 09:45

Hrvatska Kristalografska Zajednica izabrana je za domaćina 29. Europskog kristalografskog kongresa

Written by 

U okviru 22. Svjetskog kristalografskog kongresa koji je održan 25. kolovoza ove godine u Madridu, Hrvatska je izabrana za domaćina 29. Europskog kongresa kristalografa (ECM29).

Hrvatska se je natjecala na prijedlog Europske zajednice kristalografa, a kandidaturu u Madridu predstavio je dr. sc. Aleksandar Višnjevac, viši znanstveni suradnik IRB-a. Čast organizacije ovog važnog kongresa koji svake godine okupi više od 1000 stručnjaka iz područja kristalografije iz Europe i Afrike, pripala je Hrvatskoj Kristalografskoj Zajednici (HKZ), a kongres će se održati od 23. do 28. kolovoza 2015 godine u Rovinju.

Kongresu će predsjedavati dr. sc. Marija Luić, znanstvena savjetnica IRB-a, a dr. Višnjevac izabran je za predsjednika kandidacijskog odbora. Ruđerovke dr. sc. Ana Šantić i dr. sc. Jasminka Popović imenovane su tajnicom odnosno rizničarkom organizacijskog odbora.

Ovo je veliko priznanje hrvatskoj strukovnoj udruzi kristalografa koja je unatoč malom broju članova svojim predanim radom na razvoju i promociji kristalografije, te značajnim znanstvenim postignućima uspjela pridobiti povjerenje europskih kolega. Više na informacija možete pronaći na stanicama HAZU-a.

Last modified on Friday, 09 September 2011 09:50