Print this page
Friday, 23 September 2011 06:00

Nena Peran dobitnica nagrade za postersko priopćenje

Written by 

Dr. sc. Neni Peran, znanstvenoj novakinji u Grupi za kvantnu organsku kemiju, Zavoda za organsku kemiju i biokemiju dodjeljena je nagrada za postersko priopćenje pod naslovom "Basicity of Organic Superbases with Vinamidine Structure in Gas Phase and Acetonitrile – a DFT Study" na međunarodnom skupu The 13th European Symposium on Organic Reactivity (13th ESOR). Na posteru je prezentirano računalno istraživanje vezano uz strukturu vinamidina, poznate organske superbaze, bilo u plinskoj fazi ili acetonitrilu.

ESOR konferencije održavaju se od 1987. godine, kada je skup organiziran u Parizu, a 2001. godine održan je i u Hrvatskoj, i to u Cavtatu. Simpoziji svake dvije godine okupljaju vodeće stručnjake s područja fizikalno organske kemije, a na ovogodišnjem ESORu sudjelovali su znanstvenici iz velikog broja Europskih zemalja, ali i Rusije, SAD-a, Japana, Južne Koreje, Indije, Kanade, Tajvana, Irana i Čilea.

Na skupu u Tartu, Estoniji, sudjelovalo je i preko 40 mladih studenata s posterskim priopćenjima, a među njima su odabrana i nagrađena tri najbolja postera.

Last modified on Friday, 23 September 2011 06:23