Print this page
Tuesday, 08 November 2011 07:30

IRB intenzivira suradnju s najznačajnijim francuskim znanstvenim institucijama

Written by 

Na poziv i u organizaciji veleposlanstva Republike Francuske u RH, delegacija s Instituta Ruđer Bošković (IRB) predvođena ravnateljicom dr. sc. Danicom Ramljak, od 6. - 9. studenog 2011. godine boravit će u službenom posjetu Francuskoj u svrhu uspostave i jačanja suradnje s vrhunskim znanstvenim institucijama i sveučilištima koje su od strateškog interesa za IRB.

Tijekom posjete dr. Ramljak održat će nekoliko sastanaka s čelnim ljudima iz područja znanosti Francuske, prvenstveno s dr. Catherine Brechignac, veleposlanicom za znanost, tehnologije i inovacije Republike Francuske i stalnom tajnicom Akademije znanosti, dr. Hélène Duchêne, direktoricom za politike mobilnosti znanstvenika Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Francuske, dr. Jacqueline Lecourtier, direktoricom Nacionalne agencije za znanost, dr. Etienne Ruellanom, pomoćnikom direktora za znanost Nacionalnog instituta za znanost o svemiru CNRS-a (Agence Nationale de la Recherche) i brojnim drugima.

Delegacija IRB-a će posjetiti Institut Curie gdje će se sastati s ravnateljem prof. Pierrom Teillacom, a posjetit će i Institut Ecole Normale Supérieure, Francuski nacionalni institut za zdravstvena i medicinska istraživanja i Nacionalni institut za znanost o svemiru u okviru čega će održati sastanke s čelnim ljudima tih institucija.

Dr. Ramljak u posljednje dvije godine intenzivno radi na području razvijanja jače međunarodne suradnje uz pomoć diplomacije, a putem naših i inozemnih veleposlanstava u svijetu ostvarila je ključne kontakte s vrhunskim znanstvenim institucijama svijeta.

Predsjednik RH prof. Ivo Josipović nedavno se je u Dubrovniku sastao s prof. Eliasom Zerhounijem, bivšim direktorom prestižnog National Institute of Health (NIH), SAD, posebnim izaslanikom za znanost predsjednika SAD-a, Baracka Obame i trenutnim predsjednikom za globalna istraživanja i razvoj SANOFI u Francuskoj koji zapošljava više od 13000 znanstvenika, a sudjelovala je i dr. Ramljak koja će se u okviru ovog službenog posjeta osobno sastati s prof. Zerhounijem kako bi raspravili mogućnosti suradnje na nacionalnoj razini.

Last modified on Tuesday, 08 November 2011 07:33