Print this page
Wednesday, 30 May 2012 12:53

Ljeto u gradu - na ulicama, Štrosu, Bundeku...

Written by 
Slika preuzeta s: http://www.ljetonastrosu.com/ Slika preuzeta s: http://www.ljetonastrosu.com/

Kao i svake godine, Zagreb se budi u svibnju i lipnju s filmskim festivalima, uličnim izvođačima, svirkama na otvorenom i izložbom cvijeća. I ljeto je izgleda konačno stiglo, izađite na gradske ulice, trgove, promenade i u parkove i posjetite raznovrsna događanja - neka traju samo ovih dana, a neka sve do jeseni!

DAN GRADA ZAGREBA - u četvrtak, 31.5. - Turistička zajednica grtada Zagreba poklanja građanima organizirane obilaske grada i vožnje turističkim autobusom, procesija od katedrale do Kamenitih vrata u čast Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Zagreba.

FLORAART - tradicionalna izložba cvijeća na Bundeku, od 30.5. do 3.6., ulaz besplatan: cvjetne fantazije, predavanja, radionice, svirke, prodaja bilja i sadnica.

CEST IS D'BEST - od 31.5. do 6.6., ulični izvođači, oslikavanje pločnika, žongleri, putujući klavir, ples... Bravo za Kraljeve ulice koji već 16. ljeto na zagrebačke ulice "donose polet, energiju, kulturu i smijeh za sve ljude dobre volje..."!

LJETO NA ŠTROSU - od 29.5. do 2.9. na Strossmayerovom šetalištu. Koncerti, likovna kolonija, lutkarsko kazalište, doček 1/2 Nove godine, izložba pasa mješanaca, pub-kviz i pogled na Zagreb ispod krošnji divljih kestenova...

Last modified on Wednesday, 30 May 2012 13:38