Print this page
Friday, 11 October 2013 11:56

Proquest - probni pristup

Written by 

proquestDjelatnicima IRB-a na raspolaganju je probni pristup bazama podataka ProQuest Central i ProQuest Dissertation & Thesis.

Bazama podataka pristupa se s adrese:
http://search.proquest.com/?accountid=152796

Ukoliko vam se pojavi forma za logiranje, koristite sljedeće podatke (velika slova nisu neophodna):

Korisnicko ime: CARNET
Lozinka: ProQuest2013

Testiranje koje smo napravili s računala unutar IRB-a pokazuje da za našu IP domenu nisu potrebni korisnički podaci, ali možda vam zatrebaju ako ćete bazama pristupati od kuće.

Probni pristup traje do 16.11.2013.

ProQuest Central je trenutno najveća multidisciplinarna baza podataka s cjelovitim tekstovima radova. Pokriva period od 1905. do danas, a uključuje više od 19 370 naslova časopisa iz svih područja znanosti, kao i druge vrste publikacija. Uključene su i mnoge dnevne i tjedne novine kao što su Wall Street Journal, The Guardian, The Economist, El MundoFinancial Times, The New York Times, Die Welt, Le Monde i mnoge druge. Ekonomistima ce biti zanimljivo da je u ProQuest Central uključena popularna baza podataka ABI/INFORM, a kvalitetno su pokrivena i druga područja društvenih i humanističkih znanosti, kao i prirodnih znanosti, tehničkih znanosti i biomedicine. Ova je baza podataka dobila 2010. prestižnu nagradu "Best Online General Reference Service". Više o ProQuest Central možete saznati na ovdje

ProQuest Thesis & Dissertations predstavlja impresivnu bazu podataka koja uključuje više od 3 milijuna disertacija čak od 1743. do danas, od čega je više od 1 milijun dostupno s cjelovitim tekstom. Više o ovom vrijednom izvoru informacija možete saznati ovdje.