Print this page
Friday, 07 March 2014 18:11

OpenAIRE webinari za upravitelje digitalnih repozitorija

Written by 
OpenAIRE OpenAIRE openaire.eu

Održavate repozitorij ili ga planirate uspostaviti i želite da on bude u potpunosti usuglašen sa smjernicama EC o otvorenom pristupu? OpenAIRE (Open Access Infrastructure for Research in Europe, http://www.openaire.eu/) organizira besplatne webinare za upravitelje digitalnih repozirorija koji žele da njihov repozitorij bude OpenAIRE compliant te tako postignu još veću vidljivost pohranjenih radova i potpunu usklađenost sa smjernicama EC o otvorenom pristupu.

Predviđeno trajanje pojedinog webinara je jedan sat:

Utorak, 18.03.2014. - DSpace u 11.00, vlasnički softver u 14.00, EPrints u 15.30

Utorak, 01.04.2014. - vlasnički softver u 11.00, Eprints u 14.00, DSpace u 15.30

Poznato je da EC kroz projekte koje financira potiče (i uvjetuje) pohranu radova u repozitorije i otvoreni pristup. Postizanjem kompatibilnosti osigurat ćete autorima mogućnost pohrane radova usklađen sa zahtjevima FP7 i Horizon 2020 projekata, kao i sa zahtjevima drugih financijera na lokalnoj ili međunarodnoj razini. Osim toga moći ćete uspoređivati uspješnost vaše ustanove s drugim ustanovama u EU korištenjem različitih statističkih alata. Webinari će dati pregled OpenAIRE projekta i smjernica za pohranu radova (posebice onih nastalih kao rezultat rada na FP7 projektima), detaljno će biti opisan postupak osiguravanja kompatibilnosti, a biti će prezentiran i OpenAIRE validator za testiranje repozitorija. Za prijavu je potrebno poslati email na iryna.kuchma [at] eifl.net, sa imenom i prezimenom, email adresom, nazivom radnog mjesta, nazivom ustanove, zemljom te datumom i vremenom webinara kojem želite prisustvovati. Kao potvrdu vaše prijave dobit ćete povratni email.

Sve što vam treba je računalo povezano na Internet i slušalice (ako dijelite sobu). Vaše računalo možete testirati na www.instantpresenter.com/systemtest, a poruka Success! značit će da je vaše računalo spremno za webinar.

Last modified on Friday, 07 March 2014 20:08