Print this page
Thursday, 22 September 2016 16:15

PUBMET2016: The 3rd Conference on Scholarly Publishing in the Context of open Science

Written by 

Pozivamo vas da se što prije registrirate za sudjelovanje na skupu PUBMET2016: The 3rd Conference on Scholarly Publishing in the Context of open Science (http://pubmet.unizd.hr), koja će se održati od 20. do 21. listopada 2016. u Zadru!

Provjerite ovogodišnji program i registrirajte se još danas na http://webshop.unizd.hr/conference/8/pubmet-2016! PUBMET2016 je kao i svake godine posvećen vrlo aktualnim temama iz područja znanstvenog izdavaštva i prosudbe znanstveno-istraživačkog rada (bibliometrije i altmetrije).

Ističemo pozvanog predavača Gunnara Sivertsena, jednog od utjecajnih svjetskih stručnjaka u području bibliometrije, koji će predložiti novi način prosudbe znanstvenog outputa. O izdavačkoj sceni u Hrvatskoj govorit će Siniša Zrinščak, pojašnjavajući kriterije financiranja hrvatskih znanstvenih časopisa.
Pablo de Castro iz LIBER-a predstavit će dosadašnje dosege FP7 Post-Grant OA pilota koji osigurava sredstva za istraživače, urednike, izdavače i ustanove, za objavljivanje radova u otvorenom pristupu. Dominic Tate će nam pojasniti sustav prosudbe znanosti u Velikoj Britaniji, a čut ćemo o svim prednostima i nedostacima britanskog pristupa ovoj problematici.  O uspješnim strategijama objavljivanja i o tome kako povećati šanse da nam rad bude objavljen čut ćemo od Liz Wager. Ana Marušić će predstaviti male časopise i načine na koji takvi časopisi mogu povećati svoju vidljivost koristeći prednosti digitalnog izdavaštva. Flaminio Squazzoni predstavit će nam nove spoznaje i rezultate istraživanja recenzijskog postupka.

Čut ćemo i o značajkama dobrih uređivačkih politika, plagijarizmu i drugim etičkim pitanjima te različitim načinima na koje otvorena znanost i otvoreni pristup znanstvenim informacijama mogu unaprijediti znanstvenu komunikaciju.

Provjerite program na našim web stranicama http://pubmet.unizd.hr i sudjelujte zajedno s nama u promicanju primjene tehnologija u znanstvenom izdavaštvu koje će unaprijediti dostupnost i razmjenu istraživačkih podataka i objavljenih radova te pridonijeti bržem razvoju znanosti.

Veselimo se zajedničkom ugodnom druženju u Zadru!

Last modified on Thursday, 22 September 2016 16:20