Print this page
Tuesday, 15 November 2016 15:24

Noć kazališta - kraljevstvo za kulturu

Written by 

Prava kazališna svetkovina dogodit će se ove subote, 19.11.2016., u 48 gradova Lijepe naše, u preko 80 kulturnih institucija. Ove godine Noć kazališta doživljava svoje 8. izdanje i kao i svake prije, neće nedostajati zanimljivih predstava, radionica, koncerata i plesnjaka.

Iako su događanja najavljena za subotu navečer, ipak će se s obilježavanjem na pojedinim mjestima krenuti i ranije. Dječje predstave mahom kreću već u subotu ujutro, Gradsko kazalište lutaka u Rijeci i Kazalište Mala scena s predstavama u 10h, a neka su događanja planirana da traju do nedjelje ujutro - kao tulumi u zagrebačkom Vinyl baru ili u riječkom Kulturnom klubu Kalvarija. :)

Od cijelog programa u Zagrebu izdvajamo Tamni pejzaži/Bolero, balet Marjane Krajač i Maše Kolar, u zagrebačkom HNK, gdje je prvih 50 ulaznica besplatno te predstavu Eurokaza, Medeja-semioklazam na koju je ulaz besplatan svima. Kulturni centar Dubrava je prošle godine imao sjajan cjelovečernji program pa ako živite u Dubravi, nemojte propustiti svratiti. U Centru mladih Ribnjak moći ćete sudjelovati na radionicama 'Maska - reljef nutrine' ili 'Maska - govor prije riječi' s Krunom Tarle. Zanimljivost je svakako i otvaranje nove zagrebačke kazališne scene u Vinyl baru s premijerom predstave 'Od tišine do glazbe - koncert za anegdotu i klavir'. Kažu u Vinyilu da im je od samih početaka želja bila otvaranje svojeg prostora i za kazališni program.

Ako ste slučajno u Rijeci, jako će biti zanimljivo u HNK Ivan pl. Zajc gdje će se u 18h otvoriti vrata kazališnih prostora rezerviranih za djelatnike pa će organizirati obilazak svih prostorija kazališta, a u svakom će od tih prostora članovi ansambla riječkog HNK, glumci, pjevači, plesači, članovi zbora i orkestra izvoditi program pod nazivom 'VAŠE KAZALIŠTE VAMA'.

 Sve u svemu, trebalo bi biti zanimljivo!

Detaljno o događanjima ovdje.

Last modified on Wednesday, 16 November 2016 14:56