Print this page
Thursday, 30 January 2020 10:43

ZoteroBib

Written by 

ZoteroBib je besplatni alat koji omogućava trenutno stvaranje bibliografije bez prethodnog otvaranja korisničkog računa i instalacije programa.

Dostupno je oko 9000 različitih stilova citiranja.

Bibliografija je spremljena u lokalnom pregledniku (browser) i može se i kasnije koristiti po zatvaranju stranice preglednika.

Bibliografija se može preuzeti u više formata (HTML, RTF, RIS, BibTex), a može se pohraniti i u Zotero program. Također se može generirati poveznica koja je aktivna 6 mjeseci, ako se bibliografija želi podijeliti.

Kako bi se dodala bibliografska jedinica u polje Cite je potrebno unijeti URL adresu, ISBN, DOI, PMID, arXiv ID ili naslov i podaci će se automatski generirati. Uz svaku bibliografsku jedinicu može se kliknuti ikona za generiranje citata koji se može dodati u word dokument.

ZoteroBib je dobar za kratkotrajne projekte i bibliografije na brzinu, dok se za dugotrajnije projekte i stvaranje opsežnije zbirke znanstvene literature, pohranu cjelovitih tekstora i suradnju s kolegama preporuča Zotero program

Moguća primjena: primjerice potrebna Vam je potpuna referenca koju želite dodati u određenom citatnom stilu u zaglavlje svog posprint rada kojeg želite pohraniti u institucijskom repozitoriju

 

 

 zotorobib-popis

Last modified on Tuesday, 04 February 2020 11:02