Print this page
Tuesday, 04 February 2020 13:55

WOS ResearcherID na platformi Publons

Written by 

Kako bi identifikacija autora bila jednostavnija različite baze uspostavljaju različite osobne identifikatore, a jedan od njih je i ResearcherID kojeg je prvi puta 2008. godine predstavio Thomson Reuters. Identifikator je putem baze ResearcherID.com bio povezan s bazom Web of Scence i nakon što ju je preuzeo Clarivate Analytics.

Od travnja 2019. godine ResearcherID seli na vanjsku platformu Publons koja nudi dodatne mogućnosti poput praćenja publikacija i njihovih citata, a osim praćenja radova i utjecaja autora omogućuje i evidentiranje i praćenje recenzija i uredničkih zapisa. Autori/urednici putem platforme Publons mogu iskazati interes za uređivanjem određenih časopisa koji su kao vanjski partneri integrirani u platformu.

Postojeći identifikatori i javni profili automatski su preusmjereni na novu platformu. Sučelje nudi mogućnost pretraživanja radova koji nisu automatski prepoznati i njihovog uključivanja u profil i povezivanje s ResearcherID identifikatorom, te povezivanje s ORCID identifikatorom, kao i mogućnost uređivanja profila koji prema želji autora može biti i javni.

Oni koji već imaju WOS profil mogu pristupiti Publons platformi  postojećim podacima dok se autori koji još nisu kreirali račun trebaju prethodno registrirati. Nakon pristupa platformi bit će ponuđeni na uvid potencijalni radovi datog autora, dok će putem elektroničke pošte biti dostavljen ResearcherID, putem kojeg se mogu povezivati zapisi u Publons platformi i bazi Web of Science.

http://www.researcherid.com/#rid-for-researchers

   Publon      Publons com 
Last modified on Tuesday, 04 February 2020 14:44