Print this page
Friday, 30 October 2020 07:49

Pridruživanje rada CROSBI profilu

Written by 

Rad/zapis u CROSBI-ju se može pridružiti CROSBI profilu osobe prilikom unosa novog zapisa i/ili uređivanjem već unesenog zapisa. Kada su podaci o  autorima uneseni u ispravnom obliku (Mirković, Damir ; Mornar, Zlatko ; Brodić, Boro)  povezivanje je automatsko. U slučaju da se ime ne pojavljuje u padajućem izborniku ili uz navedeno ime nije prikazan pravi profil za pridruživanje, putem tražilice CROSBI profila moguće je po imenu i prezimenu pronaći i samostalno dodati osobu koja nije ponuđena u izborniku.

Radove je također moguće pridružiti putem CROSBI profila odabirom opcije opcije "Uredi profil" koja je vidljiva u izborniku s desne strane nakon prijave u CROSBI  AAI@EduHr elektroničkim identitetom.

  CROSBI profil

Publikacije se pridružuju na način da se klikom na znak plus "+" s desne strane otvori prozor s ponuđenim radovima te se za svaki rad koji se želi pridružiti klikne "DA". Rad je s liste pridruženih radova moguće ukloniti klikom na "Ukloni". Uklanjanjem s liste rad se ne briše iz CROSBI baze podataka – samo se uklanja veza između tog rada i CROSBI profila korisnika. Klikom na "Istakni" pojedini je rad moguće dodati na listu istaknutih radova koji će biti prikazani izdvojeno od ostalih radova pridruženih CROSBI profilu osobe.

  moji radovi-crosbi

Matični broj znanstvenika je samo jedan od osobnih identifikatora unutar CROSBI profila koji se unosi u polje identifikatori ( klikom na znak plus "+"). Ako je korisnik objavljivao pod drugim imenom (djevojačko prezime i sl.), moguće je definirati i taj alternativni oblik imena, nakon čega će sustav ponuditi i radove objavljene pod tim alternativnim oblikom imena za pridruživanje CROSBI profilu osobe ( klikom na znak plus "+").

 

Identifikatori

Informacije unesene putem sučelja za uređivanje profila NEĆE biti javno dostupne osim podataka o pridruženim radovima sve dok korisnik ne odobri njihovu javnu objavu označavanjem opcije "Suglasan/suglasna sam da ovdje uneseni podaci budu vidljivi na javnom profilu" na dnu stranice "Uređivanje profila" u sekciji "Suglasnosti".
Odgovore na pitanja o pridruživanju radova autorskom profilu možete naći na Čestim pitanjima, pitanje broj 5: PRIDRUŽIVANJE RADOVA AUTORU, USTANOVI, PROJEKTU I ZNANSTVENOM POLJU

 

Last modified on Friday, 01 September 2023 08:46