Print this page
Friday, 18 February 2022 11:08

149. kolokvij Centra za znanstvene informacije

Written by 

U srijedu, 23.2.2022. će se u 15:00 ONLINE preko Zooma održati 149. kolokvij Centra za znanstvene informacije:

Lovorka Čaja, Sanja Jurković, Institut Ruđer Bošković
STRAŠAN, STRAŠNIJI, PUP

 

 

PUP (Plan upravljanja istraživačkim podacima) postaje obvezni dio projektnih izvještaja i projektnih prijava Hrvatske zaklade za znanost od 15.3.2022.

Nije vrijeme za paničarenje!!

Ispunjavanje Plana upravljanja podacima već niz godina obvezan je dio projektne dokumentacije za projekte financirane europskim sredstvima iz vrlo jednostavnih razloga – PUP pomaže svima uključenima u istraživanje saznati kako su podaci organizirani i dokumentirani te na koji im se način može pristupiti za vrijeme provođenja istraživanja ili trajanja projekta. Pomaže i da istraživački podaci ostanu živi i dostupni dugo nakon što je vaše istraživanje završilo.
Razumijevanje Plana upravljanja podacima ključno je kako bismo razumijeli zašto i HrZZ uvodi obvezu ispunjavanja PUP-a već od sljedećeg izvještajnog razdoblja.

Lovorka i Sanja upoznat će vas s osnovnim pojmovima životnog ciklusa istraživačkih podataka i kako Plan upravljanja podacima pomaže u njihovoj organizaciji, pristupu, planiranju troškova i pripremi vezanih aktivnosti. Posebnu pažnju posvetit će novouvedenoj obvezi ispunjavanja PUP-a za projekte financirane sredstvima HRZZ-a te s vama proći najvažnije stavke samog HRZZ obrasca na najpraktičniji mogući način.

----------

Lovorka Čaja radi u Centru za znanstvene informacije od 2016. godine. Voli svoj posao i dobre i poštene ljude. Slobodno vrijeme provodi gubeći se po šumama s najdražim ljudima i životinjama.

Sanja Jurković diplomirala je bibliotekarstvo i arhivistiku na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Nakon obrane diplomskog rada zaposlila se na Institutu Ruđer Bošković, u Centru za znanstvene informacije gdje radi kao diplomirani knjižničar. Sreću pronalazi u malim stvarima poput keksića i lampica, a s vremena na vrijeme i u onim većima kao što su putovanja gdje god stigne.

https://www.facebook.com/events/992537901618478

Last modified on Friday, 25 February 2022 13:32

Media