Print this page
Tuesday, 08 March 2022 13:57

Online radionice za knjižničare i informacijske stručnjake

Written by 

Elsevier će u idućim mjesecima održati 9 online radionica na engleskom jeziku. Prva radionica održat će se 15. ožujka u 10:00h (CET) pod nazivom Scopus, SciVal & Rankings: What is good to know?, no moguća je izmjena rasporeda online radionica zbog trenutne situacije u Ukrajini.

Elsevier također nudi besplatan online program stručnog usavršavanja informacijskih stručnjaka i knjižničara Scopus Academy. Ovaj program će vam pomoći usavršiti svoje znanje o ključnim alatima i korištenju Scopusa, mogućnostima pretraživanja, profilima i identitetima autora, metrici i drugim funkcionalnostima. Polaznici mogu sami određivati tempo kojim završavaju module te nakon uspješnog završetka svakog modula preuzimaju certifikat.

U nastavku nudimo trenutni raspored online radionica za ožujak:

Scopus, SciVal & Rankings: What is good to know?

Datum I vrijeme održavanja: 15.3.2022. (10:00h CET)
PRIJAVA

Na ovoj radionici ćete se upoznati sa bazom podataka Scopus te SciVal alatom koji su iznimno korisni u analitičkoj procjeni te u praćenju istraživanja i poretka. Koriste se i u mnogim procesima, studijama i analizama kao podrška u izgradnji strategije i njenom izvođenju. Naučit ćete zašto su Scopus i SciVal korisni u rangiranjima te kako institucije mogu analizirati i pratiti pokazatelje koristeći niz dostupnih funkcionalnosti.

Data and what next? Impact, analysis & management

Datum I vrijeme održavanja: 29.3.2022. (10:00h CET)
PRIJAVA

Podaci se nazivaju naftom 21. stoljeća. Iznimno su bitni i za procese povezane sa znanošću. No, kada im nemamo pristup, isključeni smo iz glavnih komunikacijskih kanala. Elsevier će vas na ovoj radionici upoznati s mogućnostima korištenja podataka za analizu, naučiti kako ih naći u Scopusu te zašto su važni u znanstvenom procesu.

Napisala: Lucija Fragić

Last modified on Thursday, 10 March 2022 07:59