Print this page
Wednesday, 27 April 2022 08:38

Online radionice i stručno usavršavanje knjižničara i informacijskih stručnjaka

Written by 

Prijavite se na online radionice izdavača Elsevier! Ova izdavačka kuća će u svibnju održati sedmu i osmu online radionicu na engleskom jeziku za stručno usavršavanje knjižničara. U nastavku donosimo njihov raspored:

What's New with Scopus and SciVal?

× Datum i vrijeme održavanja: 10.5.2022. (10:00h CET)
× PRIJAVA

Scopus i SciVal kontinuirano rade na svom poboljšanju.
Scopus je najveća baza sažetaka i citata iz recenziranih izvora te je opremljena alatima za praćenje, analizu i vizualizaciju podataka o znanstvenim publikacijama, dok SciVal omogućuje vizualizaciju istraživačkog učinka, usporedbu s drugim institucijama i istraživačima, uspostavljanje suradnje i analizu znanstvenih trendova.
Tijekom ovog webinara upoznati ćete se s novim funkcionalnostima koje su se pojavile u Scopusu i SciValu u posljednjih 6 mjeseci.

 10 Things You Need to Know About Open Access & Transformative Agreements

× Datum i vrijeme održavanja: 24.5.2022. (10:00h CET)
× PRIJAVA

Na ovoj radionici raspravljati ćete o osnovnim konceptima otvorenog pristupa, ali i o tehničkim detaljima transformativnih sporazuma (TA). Obraditi će se teme poput: vrste otvorenog pristupa, vrste časopisa i kriteriji za njihovu prihvatljivost za TA, opće karakteristike ugovora o objavljivanju i čitanju, te mnoge druge.

Elsevier također nudi besplatan online program stručnog usavršavanja informacijskih stručnjaka i knjižničara. Ovaj program će vam pomoći usavršiti svoje znanje o ključnim alatima i korištenju Scopusa, mogućnostima pretraživanja, profilima i identitetima autora, metrici i drugim funkcionalnostima. Polaznici mogu sami određivati tempo kojim završavaju module te nakon uspješnog završetka svakog modula mogu preuzeti certifikat.

 

Napisala: Lucija Fragić

Last modified on Monday, 02 May 2022 08:38