Print this page
Monday, 16 May 2022 13:11

ACS zbirke e-knjiga – probni pristup za IRB

Written by 

Djelatnicima IRB-a osiguran je besplatan probni pristup zbirkama e-knjiga Američkog kemijskog društva (American Chemical Society – ACS), točnije cjelovitom portfoliju ACSeBooks, zbirci e-knjiga ACS In Focus Collection 1, te digitalnom vodiču o znanstvenoj komunikaciji.

ACS complete ebook portfolio
ACS multidisciplinarna zbirka e-knjiga sadrži ključna istraživanja vodećih svjetskih znanstvenika i pokriva širok raspon tema iz područja kemije. Sastoji se od dva serijala – ACS Symposium Series (1974. - danas) i Advances in Chemistry (1949. - 1998.). Cjelovit popis naslova dostupan je ovdje, a pristupiti im možete putem mrežne stranice ACSeBooks.

ACS In Focus Collection 1
Zbirka ACS In Focus pomaže čitateljima proširiti osnovno razumijevanje širokog spektra tema i procesa u raznim disciplinama znanosti. Uz svaku e-knjigu nalazi se nekoliko reader-friendly značajki kao što su transkripti intervjua sa stručnjacima iz pojedinih područja, pitanja za provjeru znanja, pojmovnik, sažetak, preporuke za daljnje istraživanje itd. Popis dostupnih e-knjiga nalazi se ovdje, a pregledavanje je moguće na mrežnoj stranici zbirke ACS In Focus (e-knjige uključene u probni pristup označene su sa „Subscribed")

ACS Guide to Scholarly Communication
Radi se o digitalnom vodiču s uputama i savjetima kako ovladati umijećem znanstvene komunikacije, odnosno kako na učinkovit način komunicirati znanost. Vodič se redovito ažurira i upotpunjuje novim aktualnim temama iz područja znanstvene komunikacije. Dostupan je na mrežnoj stranici ACSGuide.

Probni pristup osiguran je izravno putem IP adrese IRB-a, a trajat će do 30. lipnja 2022. godine.

U slučaju problema s pristupom obratite se Centru za znanstvene informacije IRB-a.

Last modified on Monday, 16 May 2022 14:09