Print this page
Monday, 08 March 2010 15:13

KEKS

Written by 
KEKS KEKS
Poštovani djelatnici IRB-a,

Knjižnica je za vas pripremila novi niz zanimljivih i korisnih predavanja i radionica pod nazivom KEKS (Kratki Edukacijski Knjižničarski Seminari). Predavanja u sklopu KEKS-a će trajati 45 min, a radionice 1,5 h, te će svojim sadržajem pokrivati pomno odabrane teme koje su vezane uz vaše aktualne probleme i svakodnevne znanstvene aktivnosti.

Na predavanjima i radionicama ćete se moći upoznati s uslugama i informacijskim servisima Knjižnice, te steći nove vještine i znanja koji će vam olakšati snalaženje među mnoštvom dostupnih informacija. Kako i gdje pronaći literaturu relevantnu za vaše istraživanje, kako saznati što vam je sve od znanstvene literature dostupno (u tiskanom ili elektroničkom obliku). Kako organizirati mnoštvo znanstvenih članaka koje ste prikupili u elektroničkom obliku i učiniti ih lako pretraživim i uvijek na dohvat ruke, a ujedno dobiti i izvrstan alat za pomoć pri pisanju znanstvenih radova? Koliko su puta citirani vaši radovi u relevantnim citatnim bazama podataka? Koji su nedostaci postojećih citatnih baza podataka? Kako pronaći sakrivene citate? Što je to faktor odjeka (Impact Factor) i kako se izračunava? Zašto se po IF-u međusobno ne smiju uspoređivati časopisi iz različitih znanstvenih područja? Odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja dobit ćete na KEKS-ima Knjižnice IRB-a.

KEKS-i će se održavati svaki prvi i treći utorak u mjesecu u prostorijama Knjižnice, a prva serija će se održati 16. ožujka. Raspored održavanja će se objavljivati najmanje tjedan dana prije dana održavanja na stranicama Knjižnice IRB-a (http://knjiznica.irb.hr/hrv/keks2010.html), Blogu Knjižnice IRB-a (http://knjiznica.irb.hr/blog/), a obavijesti će biti slane i elektroničkom poštom. Za sudjelovanje se potrebno prijaviti ((http://knjiznica.irb.hr/hrv/keks2010.html)) jer je broj polaznika po pojedinom tečaju ograničen na maksimalno 15 sudionika. Na KEKS-e možete ponijeti i vlastito prijenosno računalo.

Više informacija o pojedinim KEKS-ima, kao i obrasce za prijavu, možete pronaći na adresi http://knjiznica.irb.hr/hrv/keks2010.html

Veselimo se vašem dolasku,

Knjižnica IRB-a