Print this page
Wednesday, 13 October 2010 12:57

Noć pod zvijezdama na “Ruđeru”

Written by 
Noć pod zvijezdama na “Ruđeru” Noć pod zvijezdama na “Ruđeru” Preuzeto sa http://www.tportal.hr/
Institut Ruđer Bošković (IRB) poziva Vas na Noć pod zvijezdama na “Ruđeru” koja će se održati u petak, 15. listopada 2010. godine s početkom u 18 sati na IRB-u, Bijenička cesta 54, Zagreb.

Od 18 do 20 sati na rasporedu su predavanja. Dr. sc. Slobodan Danko Bosanac održat će predavanje “Život i civilizacija u svemiru”, a nakon njega prof. dr. sc. Dejan Vinković održat će predavanje “Kako je nastala i kako će nestati Zemlja?”.

Na predavanjima će biti riječi o pitanjima koja zaokupljaju maštu svih ljudi – kako je sve počelo, kako se svemir razvijao, jesmo li sami u svemiru, što smo i gdje smo mi?

Od 19 do 20 sati možete posjetiti izložbu teleskopa i prisustvovati dječjim radionicama, a od 20:30 do ponoći predviđeno je promatranje neba teleskopima budući da su, po svemu sudeći, vremenske prilike povoljne.

Noć pod zvijezdama na “Ruđeru” IRB organizira u suradnji s Hrvatskim astronomskim društvom, Zvjezdarnicom Zagreb, Astronomsko-astronautičkim društvom Zagreb, Remetinečkim astronomskim društvom i Astronomskim društvom Beskraj.

Mole se oni koji su na prošlom događaju slušali predavanja da prepuste mjesto onima koji nisu imali tu mogućnost. Ulazak na IRB s osobnim vozilima nije moguć.

Last modified on Friday, 15 October 2010 13:03