Print this page
Sunday, 08 November 2009 11:14

Tibor Toth

Written by 

Došao je i taj trenutak kada se nažalost moramo oprostiti od dragog kolege i prijatelja Tibora Totha. Po struci magistar kemijskih znanosti, neko vrijeme proveo je i na IRB, a veći dio radnog vijeka djelovao je unutar područja informacijskih znanosti povezujući svoj “prirodnjački” bitak s ubrzanim razvojem informacijskih znanosti u plodonosnu karijeru.

Tibor je bio širokih interesa, a posebno su ga zanimale baze podataka i njihovo pretraživanje, s čime se bavio kao zaposlenik ondašnjeg Referalnog centra kao prvi u Hrvatskoj. Zadnjih petnaestak godina svog radnog vijeka proveo je u Plivi. Pamtit ćemo ga kao dobronamjernog, uvijek spremnog na šalu, velikog stručnjaka voljnog podijeliti sve što zna s drugima i noćima probdijeti kada treba odraditi neki posao. S Tiborom sam počela surađivati još ranih osamdesetih, a zadnji projekt na kojemu smo zajedno radili je Hrčak kojeg je on glavni inicijator i idejni začetnik. Nikada ne ću zaboraviti naše radne sastanke u Kazališnoj kavani tijekom kojih se Hrčak rađao. Tibore, jako ćeš mi nedostajati!

Posljednji ispraćaj je u četvrtak u 13.20 na Krematoriju.

Izraze sućuti objavili smo na stranicama Hrvatskog informacijskog i dokumentacijskog društva kojeg je Tibor bio dugogodišnji predsjednik.