Print this page
Tuesday, 29 September 2009 12:07

Novi mrežni katalog knjiga Knjižnice IRB-a

Written by 

S ponosom obaviještavamo sve korisnike da je Knjižnica IRB-a je završila s implementacijom integriranog knjižničnog sustava – Kohe, te Vam je od sada dostupan novi MREZNI KATALOG (https://katalog.irb.hr/).

Trenutno Vam je na raspolaganju katalog cjelovitog fonda knjiga, a uskoro će unutar istog sučelja biti pretražive i zbirke časopisa, magistarskih radnji te doktorskih disertacija. Osim kvalitetnog pretraživanja i pregledavanja virtualnih polica, nude se informacije o dostupnosti pojedinih primjeraka za posudbu ili rad u knjižnici, kao i informacije o zaduženjima. Djelatnici IRB-a imaju mogućnost prijave na mrežni katalog sa svojim AAI (LDAP) identitetom te na taj način dobivaju uvid u svoja zaduženja. Prijava također omogućuje i uvid u osobne podatke, njihovu izmjenu, označavanje pojedinih knjiga proizvoljnim oznakama (”tagovima”), komentiranje knjiga, stvaranje osobnih ili javnih popisa knjiga i sl. Prijava na mrežni katalog je omogućena i za knjižnice s kojima surađujemo na poslovima međuknjižnične posudbe, a iste se trebaju javiti u Knjižnicu IRB-a radi otvaranja korisničkog računa.

Nadamo se da će Vam ovaj novi mrežni katalog olakšati potragu za literaturom, a mi ćemo i nadalje nastojati podizati kvalitetu naših usluga, pri čemu nam je Vaša suradnja dragocjena.

Last modified on Friday, 04 March 2011 12:10