Print this page
Thursday, 21 May 2009 09:05

Još dvije naše djevojke na krovu svijeta

Written by 

Zagrebačka alpinistica Ena Vrbek (23) i Splićanka Milena Šijan (40) popele su se na vrh Mt. Everesta samo dva dana nakon što su 8850 metara visok vrh osvojile sestre Darija i Iris Bostjančić. Najmlađa i najstarija članica hrvatske ženske ekspedicije provele su na vrhu 15 minuta uživajući u pogledu i ugodnoj temperaturi, a zatim su se vratile u kamp. 

S njima se trebala popeti i Riječanka Vedrana Simičević, ali se ona, ne želeći zadržavati skupinu, zbog zdravstvenih tegoba vratila u Logor 2 u kojem se nalaze dr. Lana Đonlagić i Sunčica Hraščanec. Kod Simičević se ne radi o ozbiljnijim zdravstvenim poteškoćama, jer se ona bez problema sama spustila niz strmu padinu Lhotse.
Milena Šijan iz Splita je diplomirana inženjerka biologije i kemije, a Ena Vrbek iz Zagreba studentica je kineziologije. Najmlađa je članica ekspedicije  i jedina je osoba iz Zagreba koja je bila na “krovu svijeta”.
S djevojkama na vrh je išao i sirdar (vođa Sherpa) Lakhpa Nuru koji je prije dva dana pratio i Dariju i Iris Bostjančić.
Pripadnice ekspedicije “Mt. Everest 2009″ trebale bi se u Hrvatsku vratiti 3. lipnja. (H)

Last modified on Monday, 07 March 2011 09:06