Print this page
Wednesday, 11 March 2009 10:21

Otvorena nova Knjižnica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Written by 

Danas, dana 11. ožujka 2009. godine, je svečano otvorena nova Knjižnica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Tim je činom Filozofski fakultet nakon više od pola stoljeća sanjanja i stremljenja k izgradnji središnje knjižnice konačno dobio knjižnicu kakvu i zaslužuje ustanova takvog ugleda i značaja.

Knjižnica je izgrađena 3 godine nakon početka radova, a sama izgradnja je financirana kreditom Sveučilišta u Zagrebu i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

U novu knjižnicu preseljene su 24 dosadašnje odsječne knjižnice te je tako nova Knjižnica FF-a postala druga najveća knjižnica u Hrvatskoj s preko 600.000 svezaka knjižnične građe, odmah iza Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Nova zgrada knjižnice sastoji se od 5 katova, prizemlja i zatvorenog spremište na nivou -1, sveukupno od 8.500m2 površine. Prostor za korisnike knjižnice ima 750 radnih mjesta, s time da je korisnicima na raspolaganju i 200-ak računala s pristupom na Internet. Dio knjižničnog fonda je dostupan u otvorenom pristupu, dio se nalazi u zatvorenom spremištu, a korisnici imaju i mogućnost samozaduživanja knjiga na za to predviđenim automatima.

Više o novoj knjižnici možete doznati iz knjige “Knjižnica Filozofskog fakulteta” koja vam je dostupna u 1. krilu Knjižnice IRB-a, ili, još bolje, osobno otići do knjižnice i iz prve ruke se uvjeriti u njezinu ljepotu i funkcionalnost.

Last modified on Monday, 07 March 2011 10:24