Ispiši ovu stranicu
Utorak, 15 Prosinac 2009 16:10

Sistemski knjižničar - i tko bi to uopće želio biti?

systemknjiz84. kolokvij Knjižnice IRB-a: SISTEMSKI KNJIŽNIČAR - I TKO BI TO UOPĆE ŽELIO BITI?

U predavanju će se pokušati definirati pojam sistemskog knjižničara te dati uvid u prirodu tog relativno novog zanimanja.

Temeljem obavljenih razgovora s knjižničarima, sistemskim knjižničarima te informatičarima koji su na neki način vezani uz poslovanje knjižnica može se zaključiti kako još uvijek ne postoji konsenzus u vezi vrste poslova koje bi osoba u ulozi sistemskog knjižničara trebala obavljati te u vezi znanja I vještina koje se traže od potencijalnih kandidata za to radno mjesto.

Mogu li se I trebaju li se uopće postavljati okviri? Je li sistemski knjižničar prvenstveno knjižničar ili mora biti informatičke provenijencije te kako sve to izgleda u praksi? Odgovore na ta I mnoga druga pitanja čuti ćete iz usta jednog sociologa koji se već pet godina bavi razvojem I održavanjem web servisa veznih uz knjižničarstvo I knjižnične djelatnosti.

P.S. U trenutku sastavljanja ove obavijesti nije bilo sistemskog knjižničara da riješi problem s automatskim prebacivanjem malog slova I (evo opet) u veliko.

PREZENTACIJA

Više informacija

  • Predavač:

    Alen Vodopijevec, Knjižnica IRB-a

  • Mjesto održavanja: IRB, dvorana 3. krila
  • Vrijeme održavanja: 15. prosinca 2009. u 14:00h