Ispiši ovu stranicu
Petak, 13 Kolovoz 2010 11:00

Obuka Knjižničara

educationJPG

Centar za znanstvene informacije IRB-a je također aktivan u prenošenju svojih znanja i iskustava kolegama knjižničarima i to na 3 načina:

Stručni posjeti Centru za znanstvene informacije IRB-aSvake godine djelatnici Centra za znanstvene informacije održavaju predavanje i razgledavanje Centra za kolege knjižničare koji se pripremaju za polaganje stručnog ispita. Tijekom dvosatnog predavanja polaznici stručnog ispita se upoznavaju s načinom i specifičnostima rada u specijalnoj knjižnici, kao i s konkretnim projektima i idejama na kojima djelatnici Centra rade.

Povremeno se u dogovoru s pojedinim profesorima na Studiju informacijskih znanosti pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu dogovaraju i stručni posjeti studenata knjižničarstva Knjižnici IRB-a. Na tim se posjetima studenti upoznaju sa specifičnostima rada u specijalnim knjižnicama i posebice sa specifičnostima Knjižnice IRB-a i projektima na kojima ona radi.

Studentska praksa u knjižnici IRB-aStudenti dodiplomskih studija informacijskih znanosti mogu u knjižnici IRB-a odraditi sudentsku praksu. Tijekom prakse student se upoznaje sa svim segmentima knjižničnog poslovanja te na njima radi određeni broj sati. Na kraju obavljene prakse Centar za znanstvene informacije polazniku studentske prakse izdaje potvrdu s točnim opisom poslova i brojem sati koje je student proveo u knjižnici.

S molbom za obavljanje prakse studenti se trebaju javiti na knjiznica[at]irb.hr ili voditelju Centra za znanstvene informacije te Odsjeka knjižnica na telefon 4561-043.

Predavanja na stručnim skupovima u zemlji i inozemstvu

Djelatnici Centra za znanstvene informacije često su predavači i voditelji radionica na raznim stručnim skupovima u Hrvatskoj i inozemstvu.