Ispiši ovu stranicu

Sofija Konjević

Međubibliotečna posudba, održavanje pojedinih web-stranica, izrada citatnih potvrda, administracija Hrvatske znanstvene bibliografije, koordinator CROSBI administratora
tel. 4680-086 (interni 1273)
e-mail: sofija[at]irb.hr
soba - III. krilo, I. kat

sofijaRadi u Centru za znanstvene informacije IRB-a od 1997. godine. Diplomirani je inženjer agronomije, magistrica informacijskih znanosti i knjižničarska savjetnica. Nekad je radila na poslovima narudžbe knjiga, a sada radi na poslovima međubibliotečne posudbe. Posebna strast su joj revizije knjižnog fonda. Izrađuje i održava web stranice Centra. Izradila je našu nekad najpopularniju web stranicu: Hrvatski tisak. Među prvima u Hrvatskoj se bavila istraživanjima vezanim uz korištenje e-časopisa. S Ivanom je radila na projektu EJOL. Zadnjih par godina osvećena je radu na uređivanju baze CROSBI i kordiniranju administratora iste.

 

Osim hrvatskog, govori engleski, španjolski, nešto malo francuski i ruski, još manje turski,  a rado bi učila quechua, no još nije našla gdje (neka joj se jave Peruanci koji znaju gdje se uči quechua!).

Privatni interesi uključuju sve što je vezano uz španjolsko govorno područje. Sofija je veliki filmofil i dobar poznavatelj filmova španjolskog govornog područja, voli i azijske te europske filmove, a u očaju gleda i američke. Živi u Karlovcu, od kuda putuje svaki dan u Zagreb i nikad se ne žali i ne kasni. U autobusu redovito čita knjige (i tu dominiraju hispano i turski autori, osobito Isabel Allende, Laura Esquivel, Lucia Extebarria Elif Shafak i naravno, Marquez, Llosa). Voli i muziku, osobito latino (zar je trebalo uopće napomenuti!?). Voli putovanja, od kojih izdvaja Peru, Mexico, Egipat. Posebno je fasciniraju stare kulture Inka, Maja i Azteka.

Osim učenja stranih jezika, bavila se i jogom, a ponekad je odlazila i na radionicu indijanskog bubnjanja (medicinski kotač). Planinarenjem se ne bavi redovito, ali ponekad završi na trekingu poput Inka Traila, a ako već ne može po Andama onda su dobri i Risnjak (s kolegama iz Knjižnice), Velebit… Svako ljeto ode u Paklenicu.

Sofija je uvijek vesela i puno se smije.