Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 26 Studeni 2008 10:06

Bilo kuda izložba svuda

Napisala 

Naši vrli muzeji i galerije potrudili su se u posljednje vrijeme ponuditi pregršt zanimljivih izložbi, pa krenimo redom:

Krajem listopada u Klovićevim dvorima je otvorena izložba najvećih majstora njemačkog ekspresionizma, koja nam omogućava uživanje u djelima poznatih ekspresionista poput Kirchnera, Noldea, Dixa, Kleea, Kandinskog i drugih renomiranih umjetnika s početka 20.st. Izložba ostaje otvorena do 20.1.2009.g., no nemojte misliti kako imaaa vremenaaa da vas vrijeme ne bi pregazilo.

Izgleda da su u Klovićevim dvorima bili posebno vrijedni, pa su uz spomenutu izložbu ponudili još jednu; “Oltari avangarde” predstavljaju najnovije radove umjetnika koji se podrijetlom ili djelovanjem vežu uz teritorij istočne i srednje Europe, od Baltičkoga do Jadranskoga mora. Izložba ostaje otvorena do 11. siječnja 2009.g.

Da i drugi konja za trku imaju, pokazuje Umjetnički paviljon u kojem će se sutra otvoriti velika retrospektivna izložba Milivoja Uzelca. Posjetitelji će osim dobro poznatih djela ovog velikana hrvatskog slikarstva, moći uživati i u mnogim, dosada neizlaganim djelima. Izložba ostaje otvorena do 11. siječnja 2009.g.

U Muzeju za umjetnost i obrt uskoro ćemo moći razgledati još jednu vrhunsku izložbu, naime, 9. prosinca bit će otvorena izložba Rembrandtovih bakropisa. Izložba će biti otvorena čak do 15. veljače 2009.g.



Poslijednja izmjena dana Utorak, 08 Ožujak 2011 10:08