Ispiši ovu stranicu
Utorak, 13 Svibanj 2008 09:43

Horor zvani Myspace

Napisala 

Kak ne bi ispala zatucana i ona koja ne prati trendove, te izbjegla zgražanje “a ti još nisi na My Space!??”, krenula sam u istraživanje spomenute internetske novotarije. Sveudilj sam htjela izbjeći to nesretno registriranje, jer mi je već pun kufer registracija po kojekakvim sajtovima za koje ubrzo zaboravim password, pa se moram kobeljati s prijekornim pitanjem “Zaboravili ste password?” (ts, ts, ts, sigurno popraćeno neodobravajućim kimanjem glavom).

Ajde, evo vam registracija. Pol polja doduse preskačem, i eto me, registrirana sam po pravilu i propisu, te je tako počela moja egzistencija u My Space-u.
Kao prvi prijatelj, uletio je nekakav Tom, koji je odmah objasnio da mi je lažni prijatelj, te će mi pomoći ak nekaj zatrebam, ali nek si prvo pročitam FAQ, jer mu svi pišu postavljajući glupa pitanja. Nakon napikavanja po mogućim izbornicima slike, video, blog, profil i naravno “more”, došlo je doba da si nađem pravog prijatelja. Frendici je poslana poruka, primljen je i odgovor, sve je mirišalo na uspješno uspostavljenu komunikaciju….sve dok My space nije rekao “e ne dam ti više da se ulogiraš”. Moji strastveni pokušaji ulogiravanja, odjednom su osujećeni i primjedbom da se previše puta pokušavat ulogirati. Dobro, razumijem ja da trebam odbit i ostavim sve tako do idućeg dana.
Međutim, nikaj se nije promijenilo. Već kod prvog logiranja My space je počeo doslovno vrištat da se previše puta ulogiravam i nek upisujem nekakve validacijske kodove. Ni to nije pomoglo. Došlo je vrijeme za Toma. Tom mi je još jedanput priopčio nek si pročitam FAQ, gdje o mom problemu nije bilo ni P. Fućkam ti ja Toma, od lažnih prijatelja nikad koristi.
Bla bla bla, opisah moj problem u contact requestu i ne, nisam zaboravila password. Usprkos velikim razlikama u vremenskim zonama, odgovor je ubrzo stigao. Standardizirani odgovor koji skoro pa da i nema blage veze s mojim problemom. U dugačkoj čitabi tek se jedan mali pasus odnosio na nemogućnost logiranja te mi je predloženo da obrišem temp fileove i cookies pa pričekam 15 minuta. Pričekala sam cijeli dan, ali ni to nije pomoglo, opet vrište da kog se boga previše ulogiravam. Pa tak, kad me nećete pripustit od prve. Šaljem drugi mail. Odgovor ubrzo stiže: Eto, pa mi smo Vas obrisali iz My Space-a jer vjerojatno šaljete nepoćudne slike i spam, maltretirate druge ljude i sl. nedopustive rabote prema našem agrimentu.
Molim !?
Molim !?
Jel to oni meni da sam pedofil ???
Ponovo šaljem mail, obavještavajući ih da im očito nisu svi na broju, i da nisam slala nikakve slike i ne maltretiram ljude. Odgovaraju da nek si obrišem account. Jeste normalni, kak da ga obrišem kad se nemrem ulogirat i sami velite da ste ga obrisali.
U drugom dijelu tog istog maila i dalje ponavljaju recitaciju o nepoćudnim slikama, spamu i maltretiranju ljudi.
Nekim čudom, usprkos kaj su me obrisali, još uvijek kao duh plahućem My Space prostranstvom…. samo ne mogu do same sebe. E fakat, sad bi se i sama obrisala samo da mi se ulogirat.
Ponovno šaljem mail…dok blažena Amerika još spava, muku mučim sa mojim prostorom u kojem sam jadna izgubljena s jednim jedinim lažnim prijateljem….šmrc