Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 24 Siječanj 2008 12:50

U Splitu otvorena ‘knjižnica za 22. stoljeće’

Napisala 

Središnji odjel splitske Gradske knjižnice Marka Marulića, u čiju su obnovu i uređenje Grad i država uložili 30 milijuna kuna, svečano je u srijedu otvorio ministar kulture i izaslanik premijera Ive Sanadera Božo Biškupić. Sudeći prema opremljenosti i sadržajima, Split je dobio novo kulturno-informativno središte koje će svakodnevno okupljati brojne ljubitelje knjiga i novih medija.

Naime, knjižnica za 22. stoljeće, kako je mnogi već nazivaju, smještena je u adaptiranoj i obnovljenoj zgradi bivše Depadanse, a prostor od gotovo 3000 metara četvornih opremljen je najsuvremenijom tehnologijom. Knjižnica i njezini korisnici na taj su trenutak čekali punih deset godina,  a grad  je obogaćen reprezentativnim zdanjem s fondom od 110.000 svezaka knjiga, s više od 50 naslova novina i časopisa, 1600 jedinica AV građe, 3000 jedinica zavičajne građe i 2000 knjiga na stranim jezicima.
Knjižnica je prilagođena i potrebama najmlađih, jer podržava projekt »Bebe u knjižnicama«, pa čak sadrži i kutak za presvlačenje novorođenčadi. Vrata novouređene riznice knjiga i multimedije za korisnike će biti otvorena u četvrtak. [Mira Jurković, Vjesnik]

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 09 Ožujak 2011 12:51