Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 05 Prosinac 2007 13:14

Online international 2007

Napisala 

Ne znam koji je ovo puta da se odrzava najveca izlozba baza podataka, e-casopisa, e-knjiga, knjiznicnog softvera i slicnih proizvoda, brojka je vjerojatno premasila dvadeset. Prvi puta sam na Onlineu bila 1995. godine i sjecam se da je izlozba bila ogromna, na dva kata, svi su bili entuzijasticni i dijelili su hrpe kojekakvih bezvrijednih, ali mastovitih sitnica.

Danas je to bitno smanjeno (samo prizemlje Olympia Hall), sto zacudjuje, svi su prilicno ozbiljni i ne bi covjek povjerovao da se na ovom mjestu izvrti - dogovorima, ugovorima, pregovorima – najmanje 1G$. Svi izgledaju zabrinuto i racunaju svoje zavrsne bilance.

Inace je ovo jako korisno mjesto za sresti se sa svim izdavacima s kojima cijele godine kontaktiras mejlovima i telefonima, razjasniti nejasnoce, napraviti neke planove, dogovoriti besplatne pristupe novim izvorima i sl. Sto se tice mene ovo ce biti tri jako ucinkovita dana - jucer osam sastanaka, danas pet, sutra cetiri… Za sada je sve proslo u redu i gotovo sigurno cemo imati pristup bez obzira na standardno kasnjenje u placanju i tijekom 2008.