Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 28 Srpanj 2011 06:32

Uspješno sudjelovanje Ruđerovih znanstvenika na znanstvenom skupu WATOC 2011

Napisao 
Karmen Čondić-Jurkić Karmen Čondić-Jurkić

Od 17. do 22. srpnja u Santiagu de Compostela u Španjolskoj održan je deveti trienalni kongres Svjetske asocijacije teorijskih i računalnih kemičara (WATOC 2011). U radu skupa sudjelovalo je rekordnih 1300 znanstvenika, čemu su pridonijeli i znanstvenici Instituta, kojih je ove godine bilo znatno više nego inače.

Karmen Čondić-Jurkić, dipl. inž., iz Grupe za kvantnu organsku kemiju (GKOK) osvojila je nagradu WATOC-a, za poster pod nazivom "Moguća protonacijska stanja histidina u aktivnom mjestu (6-4) fotoliaze" (na slici). Dr. sc. Mirjana Maksić iz Laboratorija za fizikalno-organsku kemiju (LFOK) i dr. sc. David Smith (GKOK) održali su pozvana predavanja. Dr. Smith je predsjedao sekcijom posvećenoj sjećanju na profesora dr. sc. Zvonimira Maksića (GKOK). Dr. sc. Sanja Tomić (Laboratorij za kemijsku i biološku kristalografiju, LKBK) i dr. sc. Robert Vianello (GKOK) održali su usmena priopćenja, a posterska priopćenja imali su dr. sc. Danijela Barić, dr. sc. Ines Despotović i dr. sc. Nena Peran iz Grupe za kvantnu organsku kemiju, dr. sc. Ivana Antol i Fabijan Pavošević, dipl. inž., iz Laboratorija za fizikalno-organsku kemiju, te dr. sc. Branimir Bertoša i Marina Grabar, dipl. prof., iz Laboratorija za kemijsku i biološku kristalografiju.

Pozvani znanstvenici predstavili su Odboru Asocijacije svoje prijedloge za mjesto održavanja WATOC-a 2017. Prijedlog Davida Smitha da se skup 2017. održi u Dubrovniku ocijenjen je pozitivno, te je IRB kao potencijalni organizator uključen u uži krug kandidata. Konačna odluka bit će donesena 2013. godine i objavljena na sljedećem WATOC-u, 2014. godine u Santiagu u Chileu.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 28 Srpanj 2011 06:49