Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 18 Kolovoz 2011 12:48

Kako zatražiti ispravak grešaka u bazi podataka Web of Science (WoS)

Napisao 
Web of Knowledge feedback Web of Knowledge feedback

Koliko su vam puta u Thomson Reutersovim bazama podataka pogrešno upisali ime i prezime, naslov vašeg rada, instituciju, pa čak i državu iz koje dolazite?! A o nepridruženim citatima da i ne govorimo... A znate li da im možete poslati zahtjev za ispravkom tih podataka i to na vrlo jednostavan način?

Nedavno je puštena u pogon nova Thomson Reutersova platforma Web of Knowledge (WoK), preko koje nam je dostupna i pretraživa i njihova citatna i bibliografska baza podataka Web of Science (WoS). O novoj platformi i novostima koje ona donosi ćemo vam uskoro pisati malo opširnije, no ovdje će biti riječi o mogućnosti prijavljivanja grešaka u WoS-u i zatraživanja njihovih ispravaka.

Na mrežnoj stranici napravljenoj za slanje povratnih informacija Thomson Reutersu o njihovim proizvodima dostupnim unutar platforme  Web of Knowledge dostupne su forme preko kojih možete zatražiti ispravak bibliografskih i citatnih podataka za određeni rad (npr., autorovog imena, adrese, popisa referenci, broja dobivenih citata i sl.), indeksiranje pojedinog rada ili cijelog broja časopisa koji je preskočen (nije indeksiran) u nekom od Thomson Reutersovih proizvoda, predložiti novi časopis za razmatranje za indeksiranje u nekom od njihovih proizvoda, ili zatražiti neku drugu pomoć od službe za korisnike. Sam proces prijave grešaka je jednostavan i brz te vam ga toplo preporučamo. A što se tiče unošenja samih ispravaka od strane djelatnika Thomson Reutersa u neki od njihovih proizvoda, na njih je moguće da ćete pričekati i po nekoliko tjedana.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 18 Kolovoz 2011 13:32