Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 12 Listopad 2011 11:35

Šesto u seriji predavanja The Embassy Series sponsored by the Ruđer Bošković Institute

Napisao 

Pozivamo vas na predavanje Japanskog veleposlanika, nj.e. Yoshia Tamure: World Economy After Financial Crises & Science And Technology After Fukushima, koje će se održati u utorak, 18.10.2011. u 16:00 sati u dvorani III. krila na Institutu Ruđer Bošković, Bijenička cesta 54, Zagreb.

Kako su Japanci unatoč nedostatku vlastitih sirovina razvili izuzetno jaku industriju i zauzeli jedno od vodećih mjesta u svjetskom gospodarstvu? Na čemu se temelji njihova ekonomska stabilnost u vrijeme financijske krize? Koliko je nuklearna katastrofa u Fukushimi utjecala na znanost i istraživanja? Da li je moguća primjena japanskog načina razmišljanja i pristupa poslu u našim uvjetima i okruženju?

Dođite i saznajte odgovore na brojna zanimljiva pitanja koja se vežu za ovu intrigantnu zemlju vrijednu divljenja u svakom pogledu.

Veleposlanik će održati predavanje u okviru ciklusa The Embassy Series Sponsored by the Ruđer Bošković Institute, koji je pokrenut u svrhu razmjene ideja te poboljšanja suradnje između Hrvatske i zemalja kojima su znanost i obrazovanje osnova za razvoj visokih tehnologija kao pokretača gospodarskog napretka modernih društava.

Molimo Vas svoj dolazak potvrdite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 12 Listopad 2011 11:59