Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 01 Prosinac 2011 11:58

Osmo predavanje u ciklusu The Embassy Series Sponsored by the Ruđer Bošković Institute

Napisao 

Pozivamo vas na predavanje veleposlanika Republike Koreje, Nj. E. Parka Seong Unga pod naslovom "Dynamic History of Korean Science and Technology" koje će se održati u utorak 6.12.2011. godine u dvorani III. krila Instituta Ruđer Bošković, Bijenička 54, s početkom u 16:00 sati. Predavanje će biti usmjereno na nevjerojatnu preobrazbu koju je Južna Koreja doživjela u posljednjih 20 godina kad se orijentirala na ulaganje u high tech industriju, odnosno proizvodnju novih materijala, mehaniku, industrijsku robotiku, bioinžerenjering i mikroelektroniku.

Jedan od temelja uspjeha Koreje bilo je stvaranje i razvoj znanstvene strategije 1999. godine pod naslovom „21st Century Frontier R&D program”, koja je pokrenuta kao dio nacionalnog plana pod naslovom “Long-term Vision for Science and Technology Development Toward 2025”. Taj plan uključuje 23 usmjerena projekta, tijekom desetgodišnjeg razdoblja, kojima je cilj snažno razviti ključne tehnologije koje sadrže komercijalni potencijal, uključujući nanotehnologiju, svemirsku tehnologiju i bioznanosti.

Kako je Južna Koreja izrasla u snažnu ekonomsku silu baziranu na tehnološkim dostignućima? Kako je ulaganje u znanost i tehnologije Korejcima promijenilo život? Koji je ključ uspjeha Južne Koreje? U kojim segmentima Koreja može biti role model za Hrvatsku? Kako biste dobili odgovore na ova pitanja sa zadovoljstvom vas pozivamo na posljednje ovogodišnje predavanje u okviru serije The Embassy Series Sponsored by the RBI.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 01 Prosinac 2011 12:02