Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 19 Siječanj 2012 10:37

99. kolokvij Knjižnice Instituta Ruđer Bošković

Napisala 

U srijedu, 25.1. će se u 15:00 u predavaonici 3. krila održati 99. po redu Kolokvij Knjižnice IRB-a:

Tamara Horvat i Renata Pekorari, Hrvatska informacijsko-dokumentacijska referalna agencija (HIDRA):
Dostupnost službenih informacija: e-demokracija

Imamo pravo znati! Zato što mi tako mislimo ili je to područje možda regulirano nekim propisima? Samo u Hrvatskoj? Možda šire? Gdje su nam sve i na koje načine službene informacije dostupne? Možemo li ravnopravno i kompetentno sudjelovati u javnim raspravama, donošenju odluka, rješenja, zakona, ukoliko nismo dobro informirani? Često ćemo se samo informirati, ponekad možda htjeti i reći što mislimo, a u rješavanju pitanja u kojima smo eksperti, možda ćemo se poželjeti više angažirati i biti ravnopravni partneri. Na ovom kolokviju postavit ćemo putokaze koji će nam pomoći da se brzo, lako i jednostavno snađemo u zamršenom svijetu službenih informacija.

Tamara Horvat, dipl. politolog. U HIDRA-i radi kao viša stručna savjetnica u Odjelu za prikupljanje službene dokumentacije i podataka. Trenutačno završava Poslijediplomski doktorski studij informacijskih znanosti gdje se bavi dostupnošću službenih izvora informacija u kontekstu e-demokracije.

Renata Pekorari, profesorica klasične filologije. U HIDRA-i radi od njezina osnutka 1994. godine, a zadnjih nekoliko godina načelnica je Odjela za promotivnu djelatnost i izobrazbu. Vodi brigu o stručnom usavršavanju HIDRA-inih djelatnika te radi na osmišljavanju, kreiranju i izvedbi HIDRA-inih programa izobrazbe.


http://lib.irb.hr/web/hr/edukacija/kolokviji.html

Facebook: grupa Kolokviji Knjižnice Instituta Ruđer Bošković

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 26 Siječanj 2012 12:18