Ispiši ovu stranicu
Utorak, 07 Svibanj 2013 14:41

106. kolokvij Knjižnice Instituta Ruđer Bošković

Napisala 

blesimetarU srijedu, 22.5. će se u 15:00 u predavaonici 3. krila održati 106. kolokvij Knjižnice IRB-a:

PREDSTAVLJANJE KNJIGE "BLESIMETAR ILITI KOLIKO JE KRIVO BITI U KRIVU"
Autor: Saša Ceci

Iz znanstveno-popularnog bloga Blesimetar na portalu Jutarnjeg lista izrasla je knjiga. U ovoj zbirci tekstova Saša Ceci se kritički osvrće na aktualne društvene pojave i tendencije koje uočava u medijima, znanstvenim i obrazovnim institucijama te osobnim kontaktima.

Otvoren je mogućnosti da griješi, svjestan je različitih motrišta, ne moralizira i rijetko zauzima superioran stav, a upotreba kolokvijalnog jezika, humora i autoironije njegove kritike i analize čini ljudskima, konstruktivnima i nadasve zabavnima.

O knjizi će, uz autora, govoriti i njegov kolega bloger, skeptik i evolucijski psiholog - Igor Mikloušić.

Saša Ceci je fizičar koji radi na Institutu Ruđer Bošković i povremeno predaje na Sveučilištu u Zagrebu. Osim znanstvenim radom bavi se i promocijom znanosti. Jedan je od osnivača Društva za promociju znanosti i kritičkog mišljenja te suorganizator mjesečnih tribina o razbijanju mitova Skeptici u pubu.

Igor Mikloušić je psiholog zaposlen na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar. Područje znanstvenog interesa su mu evolucija religioznosti i psihologija ličnosti, a kad ne radi što ga plaćaju da radi, kopa po svemu i svačemu evolucijom vezano - od psihologije iza odabira partnera, proizvoda, usluga do motivacije iza odbira profilne slike na Facebooku. Bavi se i popularizacijom znanosti. Autor je bloga Darwinova ispovjedaonica na portalu Jutarnjeg lista.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 20 Svibanj 2013 07:18