Ispiši ovu stranicu
Utorak, 06 Svibanj 2014 08:51

Brazilactica 4.0 - festival brazilske kulture

Napisala 
Brazilactica 4.0 - festival brazilske kulture http://www.amazonas.hr/capoeira/index.html

U nedjelju 4.5.2014. je na Cvjetnom trgu i Trgu Bana Jelačića počeo Brazilactica-festival brazilske kulture, koji će u našem gradu potrajati do nedjelje 11.5. To je već četvrto izdanje festivala kojem je cilj upoznati hrvatsku javnost s brazilskom kulturom, poticati multikulturalnost kroz toleranciju i pozitivni stav prema različitostima.

Brazil nije samo nogometno prvenstvo, samba i Rio :). Brazil je i capoeira, batucada, baiao s kojima se možete upoznati na ovom festivalu. Na programu su besplatne radionice (capoeira, batucada- samba udaraljke, jongo, afro brazilski plesovi), javni nastupi mnogobrojnih umjetnika, velika karnevalska povorka u centru grada, tribine i tematske večeri s brazilskim programom u klubovima (VIP klub i Ritam Grada).

Festival organizira Udruga Capoeira Amazonas Zagreb, u svrhu promicanja capoeire i brazilske kulture, a udruga će na festivalu proslaviti i 10 godina postojanja.

Capoeira je afro-brazilska vještina u kojoj se isprepliću elementi borilačkih vještina, akrobatike, plesa i glazbe, kroz igru u nenasilnom okruženju, a razvili su je afrički robovi u Brazilu, kao izraz težnje za slobodom. Capoeira predstavlja igru nadmudrivanja uz ritam i pozitivnu energiju, vještinu koja razvija cijelo tijelo i briše razlike spola, dobi i rase. Radionice capoeire vodit će Heitor Challegre Damiao, poznat kao Mestre Pontape, koji se capoeirom bavi preko 40 godina.

Poslijednja izmjena dana Petak, 09 Svibanj 2014 10:38