Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 05 Lipanj 2014 12:31

Bibliocikliranje

Napisala 
Bibliocikliranje Bibliocikliranje https://www.facebook.com/pages/Bibliocikliranje/218486755027785

Projekt Bibliocikliranje je projekt studenata bibliotekarstva s Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu pokrenut u sklopu kolegija prof. dr. sc. Jadranke Lasić Lazić Upravljanje informacijama i znanjem.

Potaknuti dobrim rezultatima prethodno izvedenog projekta Čitateljski klub za djecu u Dječjoj knjižnici Marina Držića osmišljen je novi projekt Bibliocikliranje kako bi se na drugačiji i atraktivan način promicalo čitanje, knjižničarska struka i knjižnica kao mjesto druženja i zabave te potaknulo na osnivanje čitateljskih klubova u knjižnicama drugih gradova.

U sklopu projekta će se od 1.9. do 10.9. posjetit knjižnice u manjim gradovima na relaciji Zagreb-Split i provoditi čitateljske radionice za djecu, a prijevozno sredstvo bit će bicikli. Organizacijski tim čine studenti: Tamara Belović, Tito Kliska, Vedran Peruničić, Sanja Milovac, Ana Marić, Dora Jurišković i knjižničarka Ana Pavlek. Radionice se sastoje od čitanja kratkih priča te raznih kreativnih aktivnosti i igara vezanih uz pojedinu temu. Osim radionica provest će se anketa među sudionicima o čitateljskim navikama a sve će se aktivnosti snimati videokamerom radi izrade dokumentarnog filma koji će služiti za promociju knjižnica.

 

Više na Facebook stranici https://www.facebook.com/pages/Bibliocikliranje/218486755027785

Upiti i informacije na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 16 Lipanj 2014 14:30