Ispiši ovu stranicu
Petak, 05 Rujan 2014 15:47

Posljednja pošilja knjiga fondacije Sabre

Napisala 
knjige knjige

Fondaciju Sabre (http://www.sabre.org) osnovali su mladi diplomanti američkog sveučilišta 1969. godine u državi New York, kao privatnu dobrovoljnu organizaciju. Fondacija započinje donirati knjige zemljama u razvoju i tranziciji. Prva pošiljka knjiga od 8721 knjiga stigla je u Hrvatsku 1990. godine. Partner u Hrvatskoj je Fondacija Sabre-Zagreb, pod voditeljstvom dr. Helene Pavić. Od 1990. pa do danas u Hrvatsku je stiglo 59. pošiljki. U početku su knjige iz donacije bile skladištene na Veterinarskom fakultetu, zatim u Vojnom učilištu “Petar Zrinski”, a od 2001. godine smještene su u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Posljednja 59. pošiljka namjenjena Hrvatskoj bila je skladištena u Središnjoj knjižnici za fiziku Prirodoslovno matematičkog fakulteta. Saznajte kakva je bila daljnja sudbina knjiga u upravo objavljenom radu u rubrici „Iz naših knjižnica“ časopisa Kemija u industriji.

Cjeloviti tekst rada svima je dostupan u KUI arhivi, portalima DOAJ i Hrčak,te na stranicama časopisa Kemija u industriji.

Poslijednja izmjena dana Petak, 05 Rujan 2014 16:22