Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 23 Veljača 2015 12:45

Sigurnost elektroničke pošte

Napisala 
email-sigurnost email-sigurnost

Pozivamo vas na novi KEKS seminar!

U četvrtak 26. veljače 2015. u Dvorani 3. krila u 11 sati održat će se KEKS seminar (Kratki Edukacijski Knjižnični Seminar)

 

Nikola Pavković, Institut Ruđer Bošković
Sigurnost elektroničke pošte

 

 

 

 

Sažetak:

Prilikom komunikacije elektroničkom poštom, često nismo svjesni kojim sigurnosnim prijetnjama je ta komunikacija izložena. Cilj seminara je upoznavanje sa sigurnosnim aspektom elektroničke pošte. Pozabavit ćemo se analizom puta koji poruka elektroničke pošte prolazi od izvorišta prema odredištu, identifikacijom sigurnosnih prijetnji prisutnih na pojedinim dijelovima tog puta te preporukama s ciljem smanjivanja ranjivosti. Seminar je namijenjen svima koji u svakodnevnom radu koriste elektroničku poštu. Od predznanja se očekuju osnove korištenja Interneta i elektroničke pošte.

 

O predavaču:

Nikola Pavković diplomirao je na FER-u 2006. godine, a na IRB-u radi još od svojih studentskih dana, točnije od 2001. godine.

U razdoblju od tada do danas objavio je više stručnih radova iz područja informacijske sigurnosti, a kao asistent na Zavodu za primjenjeno računarstvo, u sklopu kolegija "Napredni algoritmi i strukture podataka" predavao je osnove kriptografije. Na specijalističkom studiju informacijske sigurnosti na FER-u 2014. godine obranio je specijalistički rad iz područja penetracijskog ispitivanja i društvenog inženjeringa.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Veljača 2015 15:18