Ispiši ovu stranicu
Petak, 15 Siječanj 2016 15:27

The International Librarians Network (ILN) - što je i što nam može pružiti?

Napisao 
International Library Network International Library Network International Library Network

The International Librarians Network (ILN) je nastao 2013. godine kao međunarodni volonterski projekt. Cilj mu je pomoći u suradnji i umrežavanju knjižničarima te drugim informacijskim stručnjacima ili pak studentima tih područja.

Taj način znatno olakšava razmjenu iskustava, širenje ideja te pospješuje profesionalni, ali i osobni rast svakog sudionika te mreže. Zanimljivost ovog projekta jest činjenica da je međunarodan, a zasad je na njemu sudjelovalo više od 3500 sudionika iz više od 120 zemalja. Kako se je ILN predstavio u kratkom videu pogledajte ovdje.

Koncept na kojem se temelji ILN jest peer monitoring ili suradničko mentoriranje preko kojeg članovi te mreže razmjenjuju ideje, ali ne klasičnim putem u kojem se znanje širi vertikalno, već kolege ravnopravno jedni drugima prenose svoja usvojena znanja, vještine ili nove poglede na pitanja struke.

Više o ILN i samom programu nam piše Dorja Mučnjak, ILN ambasadorica za Hrvatsku, u članku za Mrežu mladih informacijskih stručnjaka.

Prijave za sljedeći ciklus koji počinje 1.3.2016. godine otvorene su od 15. siječnja do 15. veljače 2016. Prijavite se, ne propustite priliku proširiti profesionalne vidike!

 

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 18 Siječanj 2016 12:50