Ispiši ovu stranicu
Petak, 03 Lipanj 2016 10:11

Izložba 'Molekule koje su promijenile svijet' u Tehničkom muzeju

Napisao 

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla od 1. lipnja do 23. listopada 2016. godine će se održavati izložba pod nazivom 'Molekule koje su promijenile svijet'. Autorica stručne koncepcije je Ljiljana Fruk, koja će u petak, 3. lipnja, u Muzeju održati predavanje 'Molekule i sav taj nano'.

Izložba Molekule koje su promijenile svijet posvećena je molekulama koje su mijenjale nas život, kulturu i društvene tokove. Uz pomoć stereoskopskog 3D-prikaza strukture molekula te dodatnih informacija prikazani su ne samo njihova izuzetno zanimljiva povijest, svojstva i upotreba veći česti sukobi teorije i primjene, očekivanja i rezultata koji prate tijek znanstvenih otkrića.

Centralni dio izložbe činiti će 3D projekcije 25 molekula koje su utjecale ne samo na razvoj kemije i znanosti općenito, nego također na povijest i društvo, na razvoj civilizacije.

Izložba je namijenjena svima, ne zahtijeva predznanje, a zamišljena je kao inspirativni uvid u kemiju svima poznatih molekula. Istovremeno daje pregled važnih povijesnih događaja i društvenih promjena na koje je otkriće ili upotreba predstavljenih molekule utjecala. Stoga je izložba zanimljiva ne samo sa znanstvenog stajališta već i zato što stavlja kemiju u društveni kontekst.

Facebook stranicu izložbe pogledajte ovdje.

Dostupna je i popratna mobilna aplikacija za iPhone i Android na hrvatskome, engleskom i njemačkom jeziku, izrađena upravo u povodu izložbe u Zagrebu:

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.zkm.bild.molecules


Poslijednja izmjena dana Petak, 03 Lipanj 2016 13:03