Ispiši ovu stranicu
Petak, 01 Srpanj 2016 09:59

Izložba NSK u sklopu 5. festivala Miroslav Krleža: „Krležini ženski likovi iz fundusa NSK“

Napisao 
Bela Krleža Bela Krleža Preuzeto s : Jutarnji.hr

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu možete pogledati izložbu pod nazivom „Krležini ženski likovi iz fundusa NSK". Izložba se otvara u ponedjeljak, 4. srpnja u 12 sati. Na svečanom otvorenju ove izložbe će govoriti dr.sc. Lada Čale Feldman, profesorica s Filozofskog fakulteta u Zagrebu te dr. sc. Ivan Kosić, voditelj Zbirke rukopisa i starih knjiga Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Izložba je dio programa 5. Festivala Miroslav Krleža, koji je ove godine posvećen Krležinim stvarnim i imaginarnim ženama.
Na izložbi će se imati prilika vidjeti Krležine autografe, strojopise s ispravcima te prva izdanja njegovih proznih i dramskih djela iz fonda NSK te će biti izložen izbor fotografija i karikature Mirka Uzorinca iz fonda Grafičke zbirke NSK.


U ovogodišnjem izdanju Festivala Miroslav Krleža sudjelovat će oko 120 umjetnika, a događanja će se odvijati na Krležinu Gvozdu, u Teatru &TD, Mađarskom institutu u Zagrebu, Hotelu Esplanade u Zagrebu, Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te u Opatiji.
Više informacija o izložbi ovdje.

Poslijednja izmjena dana Petak, 01 Srpanj 2016 13:04