Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 15 Rujan 2016 10:04

Prva digitalna "Babilonska knjižnica" u Zagrebu!

Napisao 
Prva digitalna "Babilonska knjižnica" u Zagrebu! copyright : Nicolas Boudier

Hologrami, Francuska kultura, knjige i susreti s književnicima - postoji li bolji način za kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena?

Medijateka Francuskog instituta poziva u vizualni svijet knjiga, na izložbu Livre in Room (L.I.R. ili knjiga u sobi). Digitalnu književnu kabinu osmislio je francuski umjetnik Joris Mathieu. Uranjanjem u njegov virtualni svijet možete odabrati knjigu po želji, nakon čega se ispred vas materijalizira hologram glumca koji čita ulomak iz nje. Svaka knjiga je pretočena u slike, glas i glazbu.

Izložba je otvorena do 2. listopada, nakon čega putuje na Sajam knjige u Frankfurtu. Otvorena je od utorka to petka (12:30 – 19:30) te subotom (11:00 – 14:00). 30 knjiga koje uključiju Victora Hugoa, Jamesa Ellroya, Miguela Cervantesa, Maksima Gorkog i Mihaila Bulgakova birala su četiri francuska pisca (Antoine Volodine, François Beaune, Lorris Murail i Lancelot Hamelin).

Uz sve navedeno organizirani su i popratni sadržaji, a za više informacija posjetite stranice Institut Français de Zagreb.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 15 Rujan 2016 10:49

Medij