Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 07 Ožujak 2019 09:17

141. kolokvij Centra za znanstvene informacije

Napisala 

U srijedu, 13.3.2019. će se u 15:00 u predavaonici 3. krila održati 141. kolokvij Centra za znanstvene informacije:

Vedran Lucić, udruga Biom
PTICE HRVATSKE I EUROPE
- o knjizi i promatranju ptica -

Udruga Biom i CZI pozivaju vas na predstavljanje hrvatskog izdanja tzv. "Collinsa", najpoznatijeg i najpotpunijeg priručnika o pticama u izdanju udruge Biom. Vedran Lucić, jedan od urednika, predstavit će knjigu i održati informativno predavanje o praktičnom korištenju knjige u promatranju ptica. Samo promatranje ptica je uzbudljiv hobi (ili struka) koja privlači desetke milijuna entuzijasta diljem svijeta. Saznat ćete kako gledati ptice, i što nam, osim knjige, za to treba.

"Ptice Hrvatske i Europe" je hrvatsko izdanje najuspješnijeg priručnika o pticama „Collins Bird Guide“, autora Larsa Svenssona, Killiana Mullarneya i Dana Zetterströma, tiskanog u više od 1 100 000 primjeraka i na 22 jezika.

Knjiga je namijenjena kako vrsnim ornitolozima, tako i početnicima, zaljubljenicima u ptice i prirodu, učenicima, profesorima i svima koji bi željeli saznati više o čarobnom svijetu ptica koji nas okružuje.

----

Vedran Lucić, dipl. ing. biologije, rođen je 1985. i diplomirao 2010. na Biološkom odsjeku PMF-a u Zagrebu. Diplomski rad pod temom "Seroprevalencija virusa influence ptice u crvenokljunih labudova (Cygnus olor)" izradio je pri Centru za peradarstvo Hrvatskog veterinarskog instituta. Od 2010. godine radi u udruzi Biom, u zagrebačkom uredu udruge gdje s 20-ak kolega priprema i provodi projekte vezane uz zaštitu prirode u Hrvatskoj. Od 2013. do 2015. bio je stipendist njemačke vlade na programu Klaus Toepfer Fellowship Programme kojeg je implementirala njemačka Savezna agencija za zaštitu prirode.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 07 Ožujak 2019 09:30