Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 15 Travanj 2020 11:07

CROSBI profil

Napisala 

Kao nova funkcija informacijskog servisa CROSBI dostupan je CROSBI profil putem kojeg autori mogu sami pridruživati radove svom profilu, odnosno maknuti one radove koji im ne pripadaju.
CROSBI profil osobe je implementiran u sučelje Hrvatske znanstvene bibliografije kako bi se omogućilo pridruživanje zapisa/radova i osobama (autorima, urednicima, prevoditeljima) koji nemaju dodijeljen matični broj znanstvenika (MBZ).
CROSBI profili osoba su automatski kreirani za sve znanstvenike koji su imali dodijeljen MBZ, a svi zapisi u CROSBI-ju koji su bili pridruženi tom MBZ-u su automatski pridruženi i novokreiranom CROSBI profilu osobe. MBZ je sada samo jedan od nekoliko mogućih identifikatora autora u CROSBI-ju.
Osobe koje nisu imale dodijeljeni MBZ mogu kreirati svoj CROSBI profil osobe tako da se prijave u CROSBI svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom te kliknu na poveznicu "Uređivanje profila" u korisničkom izborniku s desne strane.

profil

U sučelju za uređivanje profila u sekciji "Identifikatori" osim MBZ, moguće je dodati i druge identifikatore poput ORCID identifikatora, OBAD identifikatora.
Ako je korisnik objavljivao pod drugim imenom (djevojačko prezime i sl.), moguće je definirati i taj alternativni oblik imena nakon čega će sustav ponuditi i te radove za pridruživanje.
Publikacije se pridružuju tako da se klikom na znak plus "+" s desne strane otvori prozor s ponuđenim radovima te za svaki koji želite pridružiti kliknite "DA". Sustav automatski nudi radove kojima u nekom od polja odgovornosti prepozna vaše ime i prezime.
Rad je s liste pridruženih radova moguće ukloniti klikom na "Ukloni". Uklanjanjem s liste rad se ne briše iz CROSBI baze podataka – samo se uklanja veza između tog rada i CROSBI profila korisnika.
Klikom na "Istakni" pojedini je rad moguće dodati na listu istaknutih radova koji će biti prikazani izdvojeno od ostalih radova pridruženih CROSBI profilu osobe.
Informacije unesene putem sučelja za uređivanje profila NEĆE biti javno dostupne osim podataka o pridruženim radovima sve dok korisnik ne odobri njihovu javnu objavu označavanjem opcije "Suglasan/suglasna sam da ovdje uneseni podaci budu vidljivi na javnom profilu" na dnu stranice "Uređivanje profila" u sekciji "Suglasnosti".
Odgovore na pitanja o pridruživanju radova autorskom profilu možete naći na Čestim pitanjima, pitanje broj 5: PRIDRUŽIVANJE RADOVA AUTORU, USTANOVI, PROJEKTU I ZNANSTVENOM POLJU
Za sve dodatne informacije obratite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

 

 

 

 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 15 Travanj 2020 11:40